Cautare in blog

Utilizarea inteligentă a instrumentelor digitale

Dezvoltarea cabinetului: creşterea veniturilor prin utilizarea inteligentă a instrumentelor digitale


De-a lungul ultimului deceniu am ajuns să cunosc mulţi medici dentişti. Tipurile de cabinete pe care le conduc variază la fel de mult ca şi personalitatea lor. Unele cabinete sunt high-tech, cu intervenţii terapeutice de ultimă generaţie, oferind cele mai noi echipamente digitale. Altele sunt mult mai lente, chiar şi reticente oarecum în îmbrăţişarea noii tehnologii. Cele mai multe cabinete se poziţionează undeva între, folosind de obicei unul sau mai mulţi senzori digitali, o cameră intraorală şi calculatoare în fiecare sală de tratament.
Deşi multe dintre aceste cabinete situate „între” se bucură de succes, există şi acele cabinete care nu doar au adoptat cea mai nouă tehnologie, ci au îmbrăţişat-o cu adevărat şi o folosesc la potenţialul său maxim.
Utilizarea noii tehnologii pare a fi o temă obişnuită în rândul dentiştilor care îşi menţin încărcat programul de programări, promovând planuri de tratament cu rezultate estetice deosebite. Ceea cea face diferenţa nu este dată atât de procedurile clinice pe care le realizează, ci mai degrabă de sistemul implementat.
Desigur, există modalităţi de utilizare a tehnologiei pentru îmbunătăţirea eficienţelor din punct de vedere al managementului cabinetului. De exemplu, utilizarea unui calculator tip tabletă poate ajuta cabinetele în obţinerea informaţiei medicale a pacienţilor în manieră digitală, ducând la utilizarea foarte redusă a hârtiei sau chiar excluderea sa. Pacienţii pot completa şi apoi semna digital istoricul medical, responsabilitatea financiară şi formularele de asigurare; ulterior returnează tableta la recepţie unde aceste informaţii se stochează electronic în fişa individuală cu ajutorul software-ului de management al cabinetului.
O altă strategie inteligentă de management al cabinetului constă în menţinerea în dosar a cardului de credit al pacientului. Aceasta se face în majoritatea afacerilor, iar în cabinetul dentar poate facilita acceptarea cazului de către pacient şi poate uşura colectarea sumelor aferente procedurilor propuse, îndeosebi în cazul serviciilor financiare ale pacientului ce permit unui cabinet să stabilească un raport de calcul, în timp ce pacientul aşteaptă să fie examinat.

Senzori de radiologie digitală intraorală

O metodă primară de creştere a randamentului cu ajutorul tehnologiei în cadrul unui cabinet dentar constă în utilizarea sistemelor digitale de imagistică. Senzorii radiologici intraorali digitali sunt cheia succesului. Multe cabinete folosesc doar un singur senzor. Acestea sunt adesea cabinete aglomerate cu mai mulţi igienişti lucrând la un moment dat alături de medici şi asistenţi. Cu doar un singur senzor în cabinet, programările se bazează adesea strict pe disponibilitatea senzorului – o metodă ineficientă de a rula o afacere. Deşi un cabinet poate să nu necesite un senzor pentru fiecare sală de tratament, merită să deţină unul pentru fiecare medic sau igienist dentar.
În schimb, deţinerea unui senzor pentru fiecare sală de tratament poate avea într-adevăr sens, pentru că aceasta ar putea elimina uzura şi ruperea ce survine de pe urma mutării sale permanente şi, de asemenea, poate ajuta la reducerea accidentelor. Nefiind necesară deplasarea senzorului dintr-o sală în alta, există mai puţine şanse să se distrugă. Această strategie poate ajuta la creşterea longevităţii echipamentului şi maximizarea investiţiei alocate.
Mai mult, deţinerea unui senzor pentru fiecare medic şi igienist elimină necesitatea aşteptării pentru dispozitiv din partea medicului atunci când este cazul. De exemplu, dacă igienistul tocmai a început o serie de radiografii full-mouth, dentistul s-ar putea să aştepte 10 minute sau chiar mai mult până când senzorul devine disponibil. Acest timp pierdut nu numai că scoate cabinetul în afara programului, însă presupune şi costuri. Şi, în timp ce medicul dentist utilizează senzorul, igienistul nu poate lucra la pacienţii care necesită radiografii şi de aceea, procedurile trebuie programate astfel încât să nu fie nevoie de ele.
Asigurarea faptului că toate procedurile efectuate în cabinet au instrumentarul necesar pentru realizarea sarcinilor aferente în orice moment permite personalului de la recepţie să programeze pacienţii la cifre maxime, în locul planificărilor în funcţie de disponibilitatea senzorului. Adăugarea unui alt senzor (sau doi) la un cabinet digital existent pentru a asigura faptul că toată lumea care ar putea avea nevoie de unul şi la nevoie chiar are unul disponibil, poate reprezenta soluţia dezvoltării unui cabinet. Deşi costul iniţial crescut poate fi prohibitiv pentru unele cabinete, la un cabinet digital aglomerat, senzorii digitali se pot amortiza într-o perioadă scurtă de timp.

Camere digitale

Camerele digitale şi camerele intraorale constituie o altă sferă cheie a tehnologiei care sunt subutilizate adesea în cabinetele dentare. Numeroase cabinete au, de fapt, o cameră intraorală, dar o folosesc doar pentru a le demonstra pacienţilor imaginile pretratament. Aceasta este cu certitudine utilă, dar de exemplu poate fi şi mai eficient de arătat pacienţilor fotografii ale îndepărtării amalgamului vechi şi modul în care arată dintele înainte de aplicarea coroanei provizorii. Aceste elemente vizuale detaliate oferă pacienţilor asigurarea că au făcut alegerea corectă în privinţa sănătăţii orale. Aceste instrumente imagistice pentru educarea pacienţilor în cursul procedurilor nu doar reconsolidează faptul că au luat o decizie financiară bună, ci stabileşte şi încrederea faţă de cabinetul de medicină dentară. Astfel, când medicul dentist discută următoarea procedură de care pacientul poate avea nevoie, acesta este în mod considerabil mai înclinat să accepte diagnosticul şi planul de tratament decât un pacient mai puţin informat. Mai mult, această utilizare a imagisticii digitale mai degrabă determină pacienţii să revină la tratamente ulterioare şi să recomande cabinetul prietenilor şi familiei.
Utilizarea camerei cu reflecţie cu un singur obiectiv pentru reflexie (SLR) cu scopul de a realiza fotografii pentru surprinderea stării actuale a pacientului poate constitui, de asemenea, un instrument eficient. Medicii dentişti pot nu doar prezenta şi explica pacienţilor imaginile „de dinainte” şi planul pentru îmbunătăţirea zâmbetului, ci cu programe precum modulele imagistice de cosmetică, ei pot folosi imaginea actuală a pacientului şi le pot crea rapid şi simplu un zâmbet cu totul nou. Cu ajutorul modulelor imagistice cosmetice, clinicienii pot utiliza pe ecran imaginile alăturate pre- şi post-tratament pentru a permite pacienţilor să vizualizeze modul în care vor arăta la finalul procedurii. Asemenea instrumente necesită doar o durată scurtă de timp pentru finisarea imaginilor.
Un exemplu pentru beneficiul utilizării software-ului imagistic cosmetic este albirea dentară. Pacientul poate vizualiza rezultatele anticipate ale tratamentului propus, pe măsură ce dentistul îi prezintă modul în care vor arăta dinţii cu trei, cinci sau mai multe nuanţe mai deschişi la culoare. Totodată se pot prezenta proceduri mai complexe, precum închiderea unei diasteme sau crearea unui zâmbet complet nou. Din nou, se pot utiliza imaginile pacientului alăturate, de dinainte şi după tratament, pentru a le demonstra exact cum vor arăta după procedură. Vizualizându-şi propria imagine, pacienţii realizează cu cât pot arăta mai bine, devenind astfel în mod verosimil mai dispuşi să accepte tratamentul.

Sala de consultaţii

În fine, o sală de tratament este un element important pentru un cabinet dentar digital de succes. Când trebuie dezbătut cu pacientul un plan terapeutic cosmetic complicat, o prezentare la scaun este adesea insuficientă în încercarea de a transmite mesajul pacientului şi de a-l convinge să investească în aspectul lor poate chiar sume mari de bani. Utilizarea imaginilor surprinse cu camera SLR şi folosirea software-ului imagistic digital la potenţialul său maxim permite clinicianului să pregătească o prezentare impresionantă cu imaginile pacientului de dinainte şi de după tratament, foarte apropiate de realitate. Prin vizualizarea propriilor imagini, pacienţii pot vizualiza îmbunătăţirea substanţială propusă.

Concluzii

Implicarea mai accentuată a personalului igienist în imagistica digitală şi asigurarea faptului că cabinetul dentar este dotat cu instrumentele necesare în orice moment, poate reprezenta un factor major în programarea pentru servicii maxime, precum şi în procedurile de dezvoltare a cabinetului. Adăugarea unuia sau a mai multor senzori digitali la un cabinet digital preexistent poate fi o cale eficientă pentru creşterea producţiei.
Prin utilizarea instrumentelor din software-ul imagistic la potenţialul lor maxim, cu scopul de a crea prezentări pentru pacienţi (proceduri cosmetice cu rezultate deosebit de estetice), cu utilizarea propriilor lor imagini, ce se pot demonstra într-o sală de consultaţii, dentiştii pot genera eficient venituri crescute, oferind totodată pacienţilor servicii de înaltă calitate. Imagistica digitală se poate maximiza cu ajutorul camerelor intraorale şi SLR.
Combinarea acestor dispozitive cu aplicaţii imagistice cosmetice poate ajuta la convingerea pacienţilor nu doar pentru acceptarea planului de tratament, ci, în multe situaţii, pentru o programare cât mai rapidă.
Pe măsură ce tehnologia continuă să progreseze, cabinetele dentare care încă nu au luat calea digitalizării, o pot lua în considerare. Utilizarea tehnologiei poate nu doar ajuta la îmbunătăţirea asistenţei pacienţilor, ci poate creşte şi productivitatea cabinetului.

Sursa: http://www.dentalnews.ro/utilizarea-inteligenta-a-instrumentelor-digitale/

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu