Cautare in blog

Principalele etape privind montarea unui implant dentar si metoda (procedura) de inserare :

Pasii sau etapele de urmat sunt:

  1. In primul rand pacientul trebuie sa se prezinte unui medic stomatolog pentru un control de specialitate. Acesta stabileste un plan de tratament si anume : numarul implantelor dentare  si tipul de lucrare necesara.
  2. Al doilea pas consta in efectuarea unor analize de sange si o ortopantomografie (radiografie speciala), care vor stabilii starea generala de sanatate a pacientului precum si marimea osului de care dispune respectivul pacient pentru implant dentar.
  3. Urmeaza apoi o sedinta in care se cresteaza gingia, urmata de realizarea unei mici gauri in osul maxilar numita edentatie, apoi se insurubeaza implantul cu o cheie speciala  si apoi se acopera cu gingia.
  4. Urmeaza un control post-operator, apoi o perioada de vindecare a zonei unde a fost facuta interventia care se intinde intre 3 si 6 luni. In ceasta perioada se formeaza celule osoase in jurul implantului dentar.
  5. In etapa a V a se monteaza formatorul gingival pentru o perioada de 14 zile.
  6. Se ataseaza bontul protetic, locul unde se va fixa restaurarea protetica;
  7. Cimentarea si realizarea lucrarii protetice: proteze, coroane si punti.
  8. Ultimul pas in reprezinta confectionarea dintelui si a protezei
Dupa aceste etape urmeaza controlul si evaluarea lucrarii protetice.

Cat de dureroasa este procedura ?

In timpul procedurii se utilizeaza o anestezie locala, pentru ca pacientul sa fie ferit de orice durere. Un procent foarte mic dintre pacientii cu implanturi dentare acuza mici dureri,  cei mail multi au doar un mic disconfort. Dupa ce procedura a fost finalizata, in majoritatea cazurilor se remarca o sensibilitate  a zonei de interventie, ce este foarte usor de controlat cu diferite medicamente analgezice si antiinflamatoare.
Riscurile si eventualele complicatii : Cea mai intalnita problema (principala) in tratamentul prin implanturi este igiena deficitara intalnita la o mare parte din pacienti – de igiena depinde in cea mai mare masura  pastrarea in timp a implantului.

Pentru mai multe informatii puteti citi articolul integral pe implantulmeu.ro sectiunea Blog.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 comentarii:

harrytommy spunea...

Such an amazing blog about the implant dentar and I really appreciate you work which you have done well.
implant dentar

Unknown spunea...

Very nice post here thanks for it .I always like and such a super contents of these post.Excellent and very cool idea and great content of different kinds of the valuable information's.
Wie bekomme ich Zahnersatz

Trimiteți un comentariu